N-VA Knokke-Heist acht het raadzaam te wachten op de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen

Op 11 maart 2024

N-VA Knokke-Heist neemt akte van de uitspraak van de rechtbank in eerste aanleg en het beroep dat hiertegen is ingesteld. Dit is een uitspraak in eerste aanleg over een geschil tussen twee private spelers.

N-VA Knokke-Heist acht het raadzaam te wachten op de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Deze uitspraak zal duidelijkheid brengen of de omgevingsvergunning en/of het RUP stand houden.

De huidige omgevingsvergunning bevat nu al de voorwaarde dat de ontwikkelaar eigenaar moet zijn van alle gronden. Ook de gemeente moet nog gronden ruilen of verkopen aan de ontwikkelaar. De uitspraak van burgemeester Jan Morbee om over te gaan tot een compromis of een dading is dan ook op dit moment voorbarig aangezien de Raad voor Vergunningsbetwistingen zich nog moet uitspreken.

Een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen betekent dan ook een nieuwe adviesprocedure, een nieuwe inspraakronde met bezwarenbehandeling en een nieuwe beslissing. Dit betekent niet dat die de facto zal afgeleverd worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is